Nog steeds op ziekenboeg

Joran van der Sloot aan beterende hand na coronabesmetting

07 augustus 2020 13:28
Joran van der Sloot bij een hoorzitting in de Lurigancho-rechtbank in Lima Beeld © AFP

Het gaat weer beter met Joran van der Sloot, nadat hij eerder een coronabesmetting opliep in de Peruaanse gevangenis. Volgens zijn advocaat is de zwaarste periode voorbij, maar heeft hij nog steeds klachten.

"Op dit moment zit Joran in het herstelproces. Momenteel heeft hij fysiek het meest zware achter de rug en ziet hij er weer beter uit. Hij neemt nog steeds zijn medicijnen, maar hij voelt zich een stuk beter", zegt zijn advocaat Máximo Altez tegen Shownieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joran van der Sloot met corona in gevangenis Peru: 'Hij is er slecht aan toe'

Van der Sloot zit in de Peruaanse gevangenis voor de moord op Stephany Flores. In Nederland is hij vooral bekend van zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba. In de gevangenis waar hij nu zit, is bijna 80 procent van de gevangenen besmet met het coronavirus, zegt zijn advocaat. Van der Sloot was wel één van de eersten die het kreeg.

Van der Sloot had stevige klachten, maar is nooit in levensgevaar geweest. "Onder de symptomen die Joran vertoonde, waren de volgende: koorts, lichamelijke ongemak en ademhalingsproblemen. Hij heeft echter nooit op de intensive care in een ziekenhuis gelegen.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriend Joran van der Sloot doodgestoken tijdens ontvoeringspoging

Hij ligt nu op een ziekenboeg en verblijft daar omdat hij nog steeds positief test op het virus. Ondertussen is zijn advocaat bezig om hem vervroegd vrij te krijgen. Hij hoopt Van der Sloot vrij te krijgen zodra een derde van zijn 28 jaar durende gevangenisstraf erop zit. "Persoonlijk denk ik dat dit moeilijk te behalen zal zijn voor Joran, maar wij zullen zien hoe het loopt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore