Stenen gooien

Rellen uitgebroken bij parlementsgebouw Beiroet

07 augustus 2020 02:46 Aangepast: 07 augustus 2020 02:54

In Beiroet zijn vannacht rellen uitgebroken bij het parlementsgebouw. Veiligheidstroepen gebruikten traangas om de groepen uit elkaar te drijven.

Het ging om kleine aantallen relschoppers. Het staatspersbureau heeft het over 'enkele tientallen'. Ook op beelden die op sociale media zijn verschenen zijn geen grote menigtes te zien.

Branden gesticht

Volgens staatspersbureau National News Agency (NNA) hadden demonstranten branden gesticht, winkels vernield en stenen naar veiligheidstroepen gegooid. 

Laksheid en wanbestuur

Veel inwoners van de stad zijn woest op de regering, die ze verantwoordelijk houden voor de diepe crisis die Libanon al jaren teistert. De regering wordt door een groot deel van de bevolking laksheid en wanbestuur verweten.

Daardoor kon de verwoestende explosie van dinsdag gebeuren, vinden ze. Een enorme hoeveelheid ammoniumnitraat lag al sinds 2013 opgeslagen in een magazijn, midden in de stad. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olaf Koens in Beiroet: 'Gigantische ravage, dit heb ik nog nooit gezien'

Inmiddels is ook duidelijk dat de autoriteiten meermaals gewaarschuwd waren voor het gevaar dat dat oplevert. Volgens persbureau Reuters zou zelfs letterlijk gemeld zijn dat een explosie in de opslagloods 'heel Beiroet' in puin zou kunnen leggen

De ramp kostte aan zeker 150 mensen het leven. 5000 mensen raakten gewond, honderdduizenden dakloos.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore