Het verhaal van Sahar

Laatste selfie van brandweereenheid voor explosie Beiroet

06 augustus 2020 13:20 Aangepast: 06 augustus 2020 15:02
De brandweerlieden kort voor de explosie. Sahar in het midden. Beeld © Twitter

Ze zou volgend jaar zomer gaan trouwen. Brandweervrouw Sahar Fares (25) werd dinsdag met haar eenheid opgeroepen vanwege een grote brand in de haven. Ze maakten nog een foto in hun wagen, maar kwamen niet aan blussen toe. Minuten na hun aankomst kwam de gigantische explosie.

Sahar is een van de vele doden van de verwoestende explosie in de haven van Beiroet. Nieuwsorganisatie Al Arabiya schrijft over de jonge vrouw die haar dromen nooit waar heeft kunnen maken. Haar lichaam werd een dag na de ramp gevonden.

Op social media eert haar verloofde zijn geliefde. "God verbrandde mijn hart, toen hij me van jou beroofde", schreef Gilbert Karaan op Instagram. Op de foto's is een glimlachende Sahar te zien. De 25-jarige vrouw is vandaag begraven.

Laatste foto

Twee brandweerwagens reden net voor de explosie naar een grote brand in de haven. Een aantal brandweerlieden gingen nog op de foto voor hun aankomst.

Vlak na de ramp sprak Sky News Arabia de Gouverneur van Beiroet, Marwat Abboud. Hij is duidelijk aangedaan en probeert uit te leggen wat er is gebeurd. "De brandweer werd ingelicht over de brand en tien brandweermannen werden erop af gestuurd", vertelde hij. "Maar ze zijn verdwenen, we hebben geen idee waar ze zijn. Ik ben hier om ze te zoeken."

Alle brandweerlieden lijken te zijn omgekomen bij de explosie. Van vier leden is het lichaam gevonden, de rest is nog vermist. Bij de explosie kwamen minstens 135 mensen om het leven. Zeker 5000 mensen raakten gewond en er worden nog altijd mensen vermist.

Zo sterk was de explosie in Beiroet: 'Een kleine atoombom'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore