Ze zei ja

Romantisch huwelijksaanzoek met kaarsjes loopt uit op afgebrand huis

05 augustus 2020 16:38 Aangepast: 05 augustus 2020 17:00
Tientallen kaarsjes veroorzaakten een brand in het appartement. Beeld © SOUTH YORKSHIRE FIRE AND RESCUE

Het leek een romantisch idee: een kamer vol met honderden kaarslichtjes bij je huwelijksaanzoek. Dat dacht de Britse Albert Ndreu uit Sheffield. Maar zijn goedbedoelde actie liep uit op een afgebrand appartement.

De 26-jarige Ndreu had het huis van hem en zijn vriendin Valerija Madevic versierd met ballonnen en kaarsjes, schrijft de BBC

Met tientallen waxinelichtjes had hij de woorden 'Marry Me?' geschreven op de vloer van hun appartement.

Met kaarsjes had Albert 'Marry Me?' geschreven. Met kaarsjes had Albert 'Marry Me?' geschreven.

Hij vertrok om Madevic op te halen van haar werk en liet de kamer met kaarsjes alleen achter. Maar toen ze thuiskwamen, wachtte hun een heel andere verrassing: onder de deur van hun huis kwam rook vandaan.

De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur doven, maar op foto's is te zien dat er van de kamer niet veel meer over is.

Het huwelijksaanzoek ging toch door. Het huwelijksaanzoek ging toch door.

Het drama weerhield Ndreu er niet van om alsnog op zijn knieën te gaan. En zijn actie wierp uiteindelijk alsnog vruchten af: zijn vriendin zei ja.

'Mooiste dag van mijn leven' 

"Het is de mooiste dag van mijn leven. Spullen kan je vervangen, maar onze liefde voor elkaar niet. Uiteindelijk zijn we in goede gezondheid samen. Dat is het enige wat telt", zegt de aanstaande bruid tegen de Britse krant Daily mail.

Ook Ndreu kijkt tevreden terug. "Het ging niet precies zoals ik had verwacht. Maar ze zei 'ja', dus ik denk dat de dag een onverwachte wending kreeg, maar uiteindelijk precies zo werd zoals ik wilde. Het zal een geweldig verhaal worden om aan onze kinderen te vertellen."

De brandweerlieden wensen het echtpaar het allerbeste en zeggen dat ze uitkijken naar een huwelijksuitnodiging. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore