Relationele sfeer

Oud-burgemeester (53) van Aalst (België) vermoord

04 augustus 2020 15:24 Aangepast: 04 augustus 2020 15:55
Ilse Uyttersprot was wethouder en burgemeester van Aalst. Beeld © EPA

Ilse Uyttersprote (53), de Belgische oud-burgemeester van Aalst, is vermoord. Het zou gaan om een misdaad in de relationele sfeer. Een mannelijke verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De moord veroorzaakt verbijstering en afschuw.

De 49-jarige man meldde zich volgens Belgische media vanochtend bij de politie met het verhaal 'dat hij zijn vriendin iets had aangedaan'.

Ex

De politie vond na zijn verklaring het levenloze lichaam van de 53-jarige Ilse Uyttersprot in een appartementencomplex in de Meuleschettestraat, in het centrum van Aalst.

Volgens Belgische media was de relatie tussen de twee op de klippen gelopen en was hij eerder al opgepakt voor het stalken van zijn ex-vriendin. Gezien het profiel van het slachtoffer en de politieke gevoeligheid is het onderzoek in handen van de federale politie. 

Dramatische omstandigheden

De schok om haar overlijden is groot. "Met ontzetting en ongeloof verneem ik zopas het overlijden van Uyttersprot in dramatische omstandigheden", zegt burgemeester Christoph D’Haese van Aalst tegen Het Laatste Nieuws.

"Mijn gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de twee kinderen van Ilse en haar naaste familieleden. Ik hoop dat de dader passend wordt gestraft." Ook politici van andere partijen reageren verbijsterd en met afschuw.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Belgische burgemeester klaar met seksvideo

Seks op een toren

Uyttersprot was decennialang actief voor CD&V in de gemeentepolitiek in Aalst. Daar was ze eerder burgemeester van de stad en tot november 2019 wethouder.

Die bevoegdheid verloor ze omdat ze vertrouwelijke informatie zou hebben gelekt. Jaren geleden was ze ook al eens in opspraak geraakt omdat er een filmpje was uitgelekt waarop te zien was dat zij boven op een toren seks had met een man.

Ze reageerde daar destijds koeltjes op. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore