Oud-minister

'Brits parlementslid opgepakt na beschuldiging van verkrachting'

01 augustus 2020 23:17 Aangepast: 02 augustus 2020 06:32
Beeld © UK Parliamentary Recording Unit

Een Brits parlementslid en oud-minister is opgepakt op beschuldiging van verkrachting. Het gaat om een lid van de Conservatieve Partij van premier Johnson.

De man, van wie de naam niet is vrijgegeven, wordt beschuldigd door een oud-medewerker. Die vrouw zou door hem seksueel zijn misbruikt tijdens een relatie die ze een jaar lang hadden.

Gedwongen tot seks

Volgens de vrouw heeft de man haar gedwongen tot seks waarna ze zo getraumatiseerd achterbleef dat ze naar het ziekenhuis moest.

De politie in Londen zegt tegen Sky News niet om wie het gaat, alleen dat 'een man van in de vijftig' is aangehouden, nadat er gisteren een klacht van verkrachting tegen hem was ingediend. Het zou gaan om vier incidenten.

Aangifte gedaan

De vrouw zou haar verhaal hebben gedaan bij een ander parlementslid, die het doorspeelde aan de leiders van de Conservatieve Partij. Ze heeft daarna aangifte gedaan.

De Conservatieve Partij zegt in een reactie: "We nemen alle beschuldigingen extreem serieus. We kunnen hier verder niets over zeggen, omdat de politie met de zaak bezig is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore