Politie kneep oogje toe

Bijna 100 doden door illegaal gestookte drank in India, bewoners boos op politie

02 augustus 2020 16:44 Aangepast: 02 augustus 2020 17:46
Bewoners rouwen om de dood van een geliefde die overleed door de giftige drank Beeld © EPA

In India zijn tientallen doden gevallen door een illegaal gestookte drank die giftig bleek te zijn. Buurtbewoners zijn boos op de politie, omdat ze vinden dat er veel eerder had moeten worden ingegrepen tegen de drankproducenten.

Zeker 98 mensen in de Indiase deelstaat Punjab moesten het drinken van illegaal gestookte drank met de dood bekopen. Mogelijk ligt het dodental zelfs nog hoger: een aantal sterfgevallen in de regio wordt in verband gebracht met de drank, maar de overledenen waren gecremeerd voor de doodsoorzaak kon worden aangetoond. 

Buurtbewoners woedend

De politie heeft volgens persbureau AP 25 mensen gearresteerd. Volgens de Indiase krant The Tribune zit daar ook een vrouw bij die volgens buurtbewoners al twintig jaar handelt in illegale drank. Dit schandaal raakt haar ook persoonlijk: één van de slachtoffers is haar man. 

Boze bewoners hebben zich verzameld bij het politiebureau voor een demonstratie. Zij vinden dat de politie al veel eerder had moeten ingrijpen, maar in plaats daarvan knepen ze een oogje toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meer dan 150 doden door illegale alcohol in India

Het is zeker niet de eerste keer dat er doden vallen door zelfgestookte drank in India, jaarlijks kost het drinken hiervan honderden mensen het leven. Op de zwarte markt wordt zelfgestookte drank heel goedkoop aangeboden, maar er gaat vaak iets mis bij het bereidingsproces. Het resultaat is dan een zeer giftig eindproduct.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore