Verdwijning in 2007

Verdachte in zaak-Maddie McCann groef volgens buren tweede kelder

30 juli 2020 18:58 Aangepast: 30 juli 2020 19:10
Het onderzoek in Hannover besloeg enkele dagen. Beeld © Alexander Koerner/Getty Images

In de Duitse plaats Braunschweig zou Christian B. een tweede kelder hebben gehad. Dat zeggen zijn toenmalige buren. De 43-jarige Duitser is verdachte in de zaak rond de verdwijning van Maddie McCann. Deze week groef de Duitse politie in Hannover een andere ruimte uit die van B. geweest zou zijn.

Volgens één van de buren in Braunschweig had B. er een schuurtje en groef hij daar een kelder uit van 3 bij 6 meter. De tweede kelder ligt op 65 kilometer van de plek waar deze week onderzoek is gedaan.

De 80-jarige Manfred Richter komt al jaren op het tuinencomplex en zag B. er stenen en aarde uit het tuinhuisje dragen. "Hij groef een groot gat waar hij houten planken overheen legde. In totaal was hij er zo'n twee maanden mee bezig", vertelt Richter.

'Er is iets mis'

Sabine Sellig, de huidige eigenares van het stuk grond, wil volgens de Britse krant Daily Mail dat de politie snel onderzoek komt doen. "Ik maak me zorgen dat ik boven op het lichaam van Madeleine McCann slaap." Sellig nam de grond over van B. en heeft daar inmiddels geen goed gevoel meer bij. "Er is iets mis met het huisje."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte in zaak-Maddie McCann mogelijk ook betrokken bij twee andere vermissingen

Buurman Juergen Krumstroh dronk in de volkstuin van Braunschweig weleens een biertje met de verdachte. "Hij was een vreemde man. We waren geen vrienden, maar we dronken weleens wat", vertelt Krumstroh. "B. kwam hier met zijn jonge vriendin. Hij verbouwde er geen groente of planten. Maar ik weet dat hij iets in het schuurtje aan het maken was; ik kon hem horen werken."

De verdachte in de verdwijningszaak van het Britse kind kwam tussen 2013 en 2016 vaak naar de volkstuin en het schuurtje. De lokale autoriteiten hebben nog niet besloten of ze er onderzoek gaan doen.

Duitse politie doorzoekt tuin in zaak-Maddie McCann

De politie in Duitsland heeft met een graafmachine een aantal dagen gezocht in een tuin bij Hannover.

In Hannover ontdekten agenten begin deze week een kelderruimte in een volkstuin. B. huurde daar een tuinhuisje dat in 2007 zou zijn afgebroken, het jaar dat de toen 3-jarige Maddie McCann verdween. Hij zou toen ook tijdelijk in een campertje in de omgeving hebben gewoond.

Het onderzoek in Hannover werd gisteren afgerond. De politie heeft nog geen mededelingen gedaan over wat er aangetroffen is bij de opgravingen.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore