900 kilometer file

Zwarte zaterdag in Frankrijk, ook tijdens coronacrisis

29 juli 2020 23:56
Archieffoto. Beeld © ANP

Ondanks de coronacrisis wordt het komend weekend enorm druk op de Europese wegen. Veel vakantiegangers gaan op weg naar hun bestemming of keren terug naar huis, waarschuwt de ANWB.

De Franse verkeerspolitie bereidt zich voor op de eerste zwarte zaterdag van deze zomer met misschien wel meer dan 900 kilometer file. De zwarte zaterdag begint waarschijnlijk al vroeg in de ochtend met files op de A6/A7, de Route du Soleil. Daarna loopt het verkeer ook vast op de A10 tussen Orléans en Tours en bij Poitiers richting Bordeaux, voorziet de ANWB.

Mont Blanctunnel

Ook door Midden-Frankrijk via de A20 bij Limoges en A75 bij Clermont-Ferrand is er zaterdag veel verkeer onderweg. Reizigers richting Italië moeten op de N205 voor de Mont Blanctunnel vooral zaterdagochtend rekening houden met vertraging.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aanschuiven in Frankrijk: 955 kilometer file door vakantiegangers

In het zuiden van Duitsland krijgt de deelstaat Baden-Württemberg vakantie en vanuit Beieren vertrekt een tweede golf vakantiegangers. Het wordt opnieuw druk richting Oostenrijk en Slovenië, maar er is ook veel terugkerend verkeer richting het noorden. In Oostenrijk zijn de grote knelpunten de A10 Salzburg-Villach en de Karawankentunnel op de grens met Slovenië.

Later vertrekken

Vakantiegangers die de grootste drukte willen vermijden, doen er volgens de ANWB goed aan zaterdag pas vanaf 10.00 uur te vertrekken vanuit Nederland. Nog beter is het om pas op zondag op weg te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frankrijk van de troon, Nederland populairste vakantieland

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore