'Superspread-event'

Bijna vijftig coronabesmettingen na uitvaart in Duitsland

28 juli 2020 05:42 Aangepast: 28 juli 2020 05:48
Een begraafplaats in Duitsland, ter illustratie. Beeld © Getty Images

In Duitsland zijn 47 mensen besmet geraakt met het coronavirus tijdens een uitvaart die twee weken geleden werd gehouden. Ook kinderen raakten besmet. De uitvaart vond plaats in een Turkse moskee en volgens de autoriteiten waren er meer dan honderd mensen aanwezig.

Daarover schrijven Duitse media. Het is niet duidelijk wie er precies aanwezig waren, maar gezien het aantal besmettingen is er sprake van een 'superspread-event'.

Meer dan honderd mensen

Er zouden meer dan honderd mensen aanwezig zijn geweest bij de uitvaart, die op 14 juli werd gehouden in Schwäbisch Gmünd. Die stad ligt in het zuiden van Duitsland, niet ver van Stuttgart.

Er zijn waarschijnlijk ook gasten vanuit andere delen van Duitsland naar de uitvaart gekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Avondklok in provincie Antwerpen in strijd tegen coronavirus

Tot nu toe zijn er 47 gasten besmet geraakt maar de autoriteiten verwachten dat dat aantal nog verder oploopt. Er zijn ook kinderen besmet, wat al heeft geleid tot de sluiting van een kinderdagverblijf in de stad. Op een basisschool, die voorlopig wel open kan blijven, zijn ook testen afgenomen naar aanleiding van de besmettingen.

De Duitse autoriteiten blijven zoeken naar mensen die bij de uitvaart aanwezig waren. In Duitsland zijn ruim 207.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. 9.125 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OMT komt vandaag bijeen om te praten over mondkapjes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore