Ingrijpende maatregel

Grote Marokkaanse steden sinds vannacht op slot

27 juli 2020 07:55 Aangepast: 27 juli 2020 09:41
Een Marokkaanse vrouw met een beschermend masker loopt op het bijna verlaten Jemaa el-Fna-plein in Marrakesh. Beeld © AFP

Acht grote Marokkaanse steden, waaronder Casablanca en Marrakesh, zijn vannacht op slot gegaan. Het Noord-Afrikaanse land heeft die ingrijpende maatregel genomen om het stijgende aantal coronabesmettingen binnen de perken te houden.

De lockdown geldt ook voor de steden Tanger, Fez en Meknes.

Gisteren werden er in Marokko 633 nieuwe besmettingen gemeld en dat is het hoogste aantal tot nu toe. Vorige maand versoepelden de Marokkaanse autoriteiten juist een strenge lockdown.

Vliegverkeer

Internationaal vliegverkeer van en naar Marokko ligt al maanden stil, daardoor kwamen er eerder dit jaar duizenden Nederlanders vast te zitten in het land.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

In Marokko begint later deze week het offerfeest. Dat is normaal een moment waarop veel Marokkanen op bezoek gaan bij familie, elders in het land.

Het land van 36 miljoen inwoners is relatief gezien niet zwaar door het virus getroffen. Marokko telde 20.000 besmettingen en ruim driehonderd sterfgevallen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore