Ga naar de inhoud
Run op vluchten

Zorgen om quarantaine: Britten halen Spanje van 'veilige lijst'

Toeristen met mondkapje op in Spanje. Beeld © ANP

Britten die op vakantie zijn in Spanje zijn verbijsterd over de plotselinge quarantainemaatregel die de regering heeft opgelegd voor reizigers uit Spanje. Tientallen Britten zouden in paniek naar de luchthaven van Madrid zijn gekomen om naar huis te vliegen.

Spanje is gisteravond opeens van de lijst gehaald met landen die de autoriteiten als relatief veilig beschouwen en waar geen quarantaineplicht voor is. 

De Spaanse regering vindt de maatregel overdreven omdat het virus er onder controle is. Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab is het noodzakelijk om zo snel mogelijk maatregelen te nemen om een tweede golf te voorkomen. 

Zorgen bij Britten

Raab snapt dat er zich problemen voordoen maar hij vindt het onverantwoord maatregelen die onmiddellijk moeten worden genomen, uit te stellen en te vervangen door vage adviezen.

Zorgen
Lees ook:
Zorgen in Spanje: meer besmettingen en strengere maatregelen

Veel Britten maken zich nu zorgen. De run op vluchten wordt mede veroorzaakt door de angst dat er binnenkort nauwelijks meer vluchten naar Groot-Brittannië gaan. Sommige verontruste Britten op vliegvelden in Spanje zeiden voor hun baan te vrezen als ze twee weken thuis moeten zitten.

De Britse tak van reisorganisatie TUI is gestopt met vluchten op Spanje en heeft aangekondigd die niet voor 9 augustus te hervatten.

Coronavirus houdt fruitplukkers in Spanje: 'Al 2 maanden in de shit'

02:05
Ze kunnen geen kant op, de illegale arbeidsmigranten die als fruitplukker kwamen werken in het Spaanse Lleida.