Veel mensen bij elkaar

Orkaan Hanna aan land in Texas, angst voor meer coronabesmettingen

26 juli 2020 05:54 Aangepast: 26 juli 2020 13:21
Vernielde boten in de haven van Corpus Christi. Beeld © AP

De tropische storm Hanna is met windsnelheden van 145 kilometer per uur het zuiden van de Amerikaanse staat Texas binnengetrokken. Dat heeft het Amerikaanse Nationale Orkaancentrum (NHC) bekendgemaakt.

De orkaan van categorie 1 ging aan land bij Padre Island vlakbij Corpus Christi, de grootste stad in de kuststreek. De meteorologen van het NHC waarschuwden de bevolking in het gebied eerder voor windsnelheden van 130 kilometer per uur en hevige regenval. Plaatselijk zou er 450 millimeter kunnen vallen.

Golf van Mexico

De kans op overstromingen is groot. De verwachting was dat de orkaan boven het warme water van de Golf van Mexico nog wat in kracht zou toenemen. Boven land zal de wind afnemen, wat niet wil zeggen dat het gevaar dan is geweken.

Het kunstmuseum in Corpus Christi heeft te lijden onder de orkaan:

De autoriteiten in Corpus Christi hebben openbare gelegenheden zoals bibliotheken en musea gesloten en de inwoners aangeraden voorzorgsmaatregelen te nemen.

'Neem mondkapjes mee'

Burgemeester Joe McComb drukte volgens de krant Texas Tribune de bewoners van de delen van de stad die dreigen onder te lopen op het hart bij evacuatie de coronamaatregelen niet uit het oog te verliezen. "Neem genoeg mondkapjes mee, want jullie zijn misschien wel enkele dagen weg. Maar ook thuis raad ik aan ze te dragen als daar veel personen verblijven."

De stad is flink geraakt door het coronavirus. Volgens de New York Times zijn er in Corpus Christi 2000 besmettingen geteld in de laatste zeven dagen, en zijn er 47 mensen overleden. Er wonen ruim 300.000 mensen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harvey, Irma, José... Waar komen de namen van orkanen vandaan?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore