Love me tender

Elvis-imitator zingt wereldrecord, meer dan 50 uur hits van The King

25 juli 2020 21:09 Aangepast: 25 juli 2020 22:25
Kjell trapte zijn recordpoging af in het centrum van Oslo. Beeld © AFP

Na zestien jaar is het wereldrecord van Thomas Gaethje gesneuveld. In 2004 zong de Duitser 43 uur lang liedjes van Elvis Presley. Hij is nu van de troon gestoten door een andere imitator: de 52-jarige Noor Kjell Henning Bjornestad, beter bekend als Kjell Elvis.

Bjornestad zong maar liefst 50 uur, 50 minuten en 50 seconden achter elkaar liedjes van The King of Rock 'n Roll.

'Dit nooit meer'

Dat deed hij van woensdagavond tot vanochtend vroeg. Eerst buiten in het centrum, later in een pub in de Noorse hoofdstad Oslo. Nauwlettend in de gaten gehouden door twee onpartijdige waarnemers en honderden fans online.

"Dit doe ik nooit meer", verzuchtte Bjornestad na afloop tegen de Noorse televisie. Het was de derde keer dat de Noor een recordpoging deed. De vorige keer, in 2003, zong hij nog 'maar' 26 uur.

Voor het goede doel

Zijn manager had Kjell Elvis aangeraden niet te veel koffie te drinken, maar het te houden bij smoothies, fruit en gezonde snacks om zijn stem in vorm te houden. Dat kon niet voorkomen dat hij de laatste uren steeds schorder klonk.

Met zijn recordpoging haalde de Noor geld op om een ziekenhuis te bouwen voor vluchtelingen in Myanmar. Eerder werkte hij al mee aan de bouw van twee kinderdorpen in het land, met de namen Queensland en Graceland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore