Binnen elf dagen

Moeder in Florida verliest twee kinderen aan coronavirus: 'Het is zo stil in huis'

25 juli 2020 13:45
Beeld © Sky News

Een nachtmerrie voor een moeder uit de Amerikaanse staat Florida. De twee kinderen van Monete Hicks overleden binnen elf dagen aan het coronavirus.

Haar zoon Byron (20) werd op een ochtend in juni plotseling niet lekker. Hij had moeite met ademhalen en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Toen Monete daar aankwam, was het al te laat. "De artsen kwamen naar buiten en vertelden me dat hij een hartstilstand had gekregen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

1-jarige Medina na 10 dagen ziekenhuis hersteld van coronavirus

Enkele dagen later werd ook haar dochter Mychaela (22) ziek. Ze klaagde over hoofdpijn en koorts. Ze vocht dagenlang tegen het virus, maar overleed uiteindelijk elf dagen na de dood van haar broertje.

Geen afscheid

"Ik had nooit gedacht dat mij dit zou overkomen. Om mijn kinderen op zo'n jonge leeftijd te verliezen", vertelt Monete tegen Sky News. Vooral 's nachts kan ze er niet van slapen. "Dan is het zo stil in huis."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aantal nieuwe coronabesmettingen VS hoogste in twee maanden tijd

Wat haar ook veel pijn heeft gedaan, is dat ze nooit afscheid heeft kunnen nemen van haar kinderen omdat ze vanwege het virus niet bij hen in de buurt mocht gekomen. "Ik kon er niet zijn om in hun oor te praten en te zeggen dat ze moesten vechten, vechten en vechten."

Medische problemen

Byron en Mychaela zijn naast elkaar begraven. Volgens een patholoog hadden de twee onderliggende medische problemen, waaronder obesitas en astma.

Het dodental in de Amerikaanse staat loopt momenteel snel op. Florida meldde deze week nog 173 coronadoden op één dag - een record.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore