Droge periode

Aanwakkerende wind: bosbranden teisteren Griekenland

23 juli 2020 20:37 Aangepast: 23 juli 2020 20:43
Brandweerlieden gaan het vuur te lijf. Beeld © via ANP

Na een lange periode van droogte zijn in Griekenland 54 bosbranden uitgebroken. De vlammen worden aangewakkerd door een sterke wind. Dat meldt de brandweer in Athene vandaag.

"We zetten sterke eenheden in en hopen de brand volledig te kunnen blussen", zei brandweerwoordvoerder Wassileios Vathrakogiannis bij de Griekse radiozender ERT.

Helikopters en blusvliegtuigen

De grootste brand woedde gisteren bij de stad Korinthe, 90 kilometer ten westen van de Griekse hoofdstad Athene. Die is deels onder controle gebracht met brandblusvliegtuigen en helikopters.

Een blusvliegtuig in de buurt van Korinthe, Griekenland. Een blusvliegtuig in de buurt van Korinthe, Griekenland.

Tragedie in 2018

Volgens de woordvoerder zijn om veiligheidsredenen zes dorpen en een tentenkamp voor kinderen in het gebied rond Korinthe ontruimd. Sommige huizen en landbouwgrond zijn vernietigd. Volgens berichten van de staatstelevisie zijn er geen gewonden.

In Griekenland worden sinds 2018 dorpen en zomerkampen voor kinderen meteen geëvacueerd als er in de buurt een bosbrand uitbreekt. In juli 2018 kwamen meer dan honderd mensen in het oosten van Athene om het leven bij bosbranden. De autoriteiten hadden het gevaar aanvankelijk niet onderkend.

Griekse man verliest vrouw door bosbranden: 'Ik moest vluchten met ons kind'

Bekijk hier de beelden terug uit 2018.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cindy getuige van tragedie Griekenland: 'Het werd vreselijk heet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore