'Onaantastbaar'

Italiaanse agenten opgepakt om foltering, afpersing en drugshandel

23 juli 2020 18:04 Aangepast: 23 juli 2020 18:09
Vier van de verdachte caribinieri, poserend met bankbiljetten. Beeld © EPA

Een groep van twaalf Italiaanse politieagenten blijkt het zelf niet zo nauw te hebben genomen met de wet. Ze zijn opgepakt voor het mishandelen van verdachten, illegale arrestaties en het dealen van drugs. Ze hadden niet verwacht dat hun misdaden ooit ontdekt zouden worden, bleek uit afgetapte gesprekken. "We zijn onaantastbaar."

Dat meldt de BBC op basis van Italiaanse media. Van de twaalf verdachte agenten zitten er nu vijf in de gevangenis, één heeft huisarrest. De overige zes mogen hun proces thuis afwachten.

De agenten worden verdacht van het mishandelen en bedreigen van gevangenen. De agenten zouden verdachten die voor ondervraging binnen werden gebracht, flink hebben toegetakeld in de barakken achter het politiebureau.

Bloedneus

Op een foto is te zien hoe een verdachte geboeid en bloedend op de grond zit, naar verluidt omdat hij mishandeld was door zijn bewakers:

Een gevangene die bloedend bij de barakken zit. Een gevangene die bloedend bij de barakken zit.

Drugsdealen tijdens lockdown

De 'caribinieri', zoals de militaire politie genoemd wordt, waren werkzaam in Piacenza, een stad in Noord-Italië die zwaar getroffen is door het coronavirus.

Maar zelfs tijdens de coronacrisis gingen ze door, vertelt de Italiaanse officier van justitie: "Terwijl de stad Piacenza zoveel coronadoden telde, leverden deze carabinieri drugs aan de drugsdealers die thuis vastzaten zonder drugs vanwege de coronamaatregelen."

Normaal bomvol, nu lege zwembadbedjes: Italianen missen Nederlanders

De Italianen zien Nederlandse toeristen graag komen. Maar die blijven vanwege het coronavirus massaal weg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore