Bouwcommissie in de fout

Kim Jong-un ontslaat bouwers ziekenhuis tijdens inspectie

20 juli 2020 11:15
Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bezoekt de bouwplaats van ziekenhuis in Pyongyang Beeld © KCNA/ANP

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft ingegrepen bij de bouw van een belangrijk ziekenhuis. Hij ontsloeg de verantwoordelijke functionarissen, nadat bij een inspectie 'ernstige problemen' aan het licht waren gekomen.

Eerder dit jaar noemde Kim de bouw van het ziekenhuis in de hoofdstad Pyongyang een topprioriteit. De bouw moest voor de 75ste verjaardag van zijn Arbeiderspartij in oktober worden afgerond.

Ontevreden

De dictator toonde zich ontevreden met de aanpak van de bouwcommissie, toen hij een bezoek bracht aan het ziekenhuis. Volgens hem was het project bedoeld om het volk te helpen, maar worden zij nu opgezadeld met problemen. Staatspersbureau KCNA gaf geen details over wat Kim daar precies mee bedoelde.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un tijdens zijn bezoek aan de bouwplaats van het ziekenhuis in Pyongyang De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un tijdens zijn bezoek aan de bouwplaats van het ziekenhuis in Pyongyang

Ook klaagde de Noord-Koreaanse leider dat geen fatsoenlijke begroting was opgesteld door de bouwcommissie. Kim gaf daarna opdracht om alle verantwoordelijke functionarissen te vervangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore