'Schokkend'

Zeven jongeren gedood tijdens wandeltocht bij meer in Panama

20 juli 2020 02:21 Aangepast: 20 juli 2020 05:52
Het Gatúnmeer in Panama, waar de jongeren om het leven zijn gekomen. Beeld © Getty Images

Een schokkende gebeurtenis in Panama. Zeven jongeren van tussen de 17 en 22 jaar oud zijn in het Centraal-Amerikaanse land tijdens een wandeltocht om het leven gekomen. Volgens overlevenden van de groep werden ze aangevallen door gewapende mannen.

De jongeren maakten een wandeling rond het Gatúnmeer, dat vlak bij het Panamakanaal ligt. Volgens de BBC ging het om een groep van veertien jongeren, die samen op pad waren. 

De doden zijn vier vrouwen en drie mannen, allemaal tussen de 17 en 22 jaar oud. Volgens de zeven overlevenden werd de groep aangevallen door twee gewapende mannen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bizar ritueel in Panama: zes kinderen en een volwassene gedood

Openbaar aanklager Adolfo Pineda vertelde de pers dat sommige slachtoffers schotwonden hebben. Het motief van de daders is nog niet duidelijk. "Dit is van alle kanten een zeer schokkende gebeurtenis", zegt Pineda. Een persoon is gearresteerd.

Bosrijk gebied

De politie doet onderzoek in het bosrijke gebied waar de lichamen van de jongeren zijn gevonden. Volgens lokale media hadden familieleden van de slachtoffers op vrijdag melding van vermissing gemaakt. De jongeren werden op zaterdag gevonden.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore