Natuurpark Jasper National Park

Toeristenbus crasht in Rocky Mountains: drie doden, meerdere gewonden

19 juli 2020 07:57 Aangepast: 19 juli 2020 08:00
Illustratief beeld van een toeristenbus in Canada. Beeld © ANP

Bij een busongeluk in het Canadese Jasper National Park in de Rocky Mountains zijn drie mensen om het leven gekomen. Meerdere inzittenden raakten gewond.

Dat meldt de Canadese omroep CBC. De toeristenbus, die extra grote banden heeft om over het woeste terrein te kunnen rijden, kantelde in de buurt van het Columbia-ijsveld, een onder natuurliefhebbers populair gletsjergebied.

Ondersteboven

Op een foto in lokale media is te zien hoe het voertuig ondersteboven ligt op een rotsachtige helling. Volgens de politie zaten 27 mensen in de bus. Hoeveel mensen precies gewond raakten en hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend.

Brandweerwagens en ambulances zijn ter plekke gekomen om hulp te verlenen. Volgens CBC raakten meerdere mensen ernstig gewond en zijn zij per helikopter naar verschillende ziekenhuizen gebracht. 

Jason Kenney, premier van de Canadese provincie Alberta, toont op Twitter zijn medeleven met de slachtoffers. Ook bedankt hij de reddingsdiensten en medewerkers van het park die eerste hulp verleenden. "Gebeden gaan uit naar alle betrokkenen bij het incident."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bus vol toeristen crasht in Amerikaans natuurpark: vrees voor veel doden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore