Mogelijk brandstichting

Grote brand in kathedraal in Franse Nantes onder controle

18 juli 2020 10:01 Aangepast: 18 juli 2020 11:52
Beeld © @Ali / Twitter

De brand in de kathedraal van de Franse stad Nantes is onder controle. Dat meldt de Franse brandweer, die eerder sprak van een grote brand. Op foto's en filmpjes op sociale media zijn metershoge vlammen te zien.

De brand werd rond 7.44 uur gemeld. Tientallen brandweerlieden zijn ingezet om het vuur te bestrijden. Volgens BFM TV komt er op dit moment nog steeds zwarte rook uit het gebouw.

Volgens de politie is de brand op drie plekken tegelijk ontstaan in de kerk. Er wordt daarom uitgegaan van brandstichting. Het Franse OM is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de brand en de omstandigheden waaronder die is ontstaan. 

De kathedraal van Sint-Pieter en Sint-Paulus is een officieel een monument. De bouw van de kerk begon in de 15e eeuw. Er was al eens eerder brand in de kerk, in 1972. Die brand woedde op het dak en was na vijf uur onder controle. Het gebouw was daarna gesloten tot 1985.

Notre-Dame

Vorig jaar werd Frankrijk ook al opgeschrikt door een grote brand. Toen ging een groot deel van de Notre-Dame in vlammen op. Herstel van die kerk zal nog jaren duren. De herstelwerkzaamheden werden in april weer opgepakt, nadat ze door de coronacrisis stil kwamen te liggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore