Klopjacht

'Rambo van het Zwarte Woud' na vijf dagen gepakt

17 juli 2020 18:56 Aangepast: 17 juli 2020 19:22
De Duitse 'Rambo'.

De zogenoemde Rambo van het Zwarte Woud is opgepakt. Het lukte de 31-jarige Yves Rausch om vijf dagen uit handen van de politie te blijven, verscholen in het Zuid-Duitse Zwarte Woud. Dat meldt de Duitse politie.

Rausch had afgelopen zondag met een wapen vier agenten bedreigd toen die een hut in het bos controleerden waar hij illegaal gebruikt van maakte. Het lukte hem om de agenten hun dienstwapens afhandig te maken, waarna hij op de vlucht sloeg.

Dienstwapens terug

Voor de zoektocht naar Rausch werden honderden agenten ingezet. Ook werd gebruikgemaakt van helikopters met warmtecamera's. De politie had verder de hulp ingeroepen van survivalexperts en politiepsychologen om duidelijker te krijgen waar hij zich precies zou bevinden in het uitgestrekte bosgebied. Bij zijn aanhouding zijn de dienstwapens weer teruggevonden. 

Hoe de man is opgepakt, heeft de politie nog niet bekendgemaakt. De politie zou Rausch hebben opgeroepen om zichzelf over te geven; het is onduidelijk of hij dat ook daadwerkelijk heeft gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klopjacht op zwaarbewapende man in Zwarte Woud: 'Blijf binnen'

Volgens de Duitse justitie viel Rausch als tiener op door rechts-radicale opvattingen. Hij gebruikte hakenkruizen en SS-tekens, en uitte zich vijandig over Joden.

Ernstige mishandeling

Daarvoor werd hij op gegeven moment ook veroordeeld: hij veranderde een tekstbord van een jeugdinstelling zo dat er Juden Weg kwam te staan. Het bleef bij een voorwaardelijke veroordeling van acht maanden. In 2010 was hij tot 3,5 jaar veroordeeld voor ernstige mishandeling.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore