Verdachte ex Epstein

Ghislaine Maxwell in geheim getrouwd, maar zegt niet met wie

15 juli 2020 16:12 Aangepast: 15 juli 2020 19:35
'Epstein is het ergste virus.' Betogers bij de rechtbank waar Ghislaine Maxwell via video werd verhoord. Beeld © AFP

Ghislaine Maxwell, voormalig rechterhand en ex-partner van de Amerikaanse kindermisbruiker Jeffrey Epstein, is in het geheim getrouwd. Maar ze weigert tegenover justitie in de VS te onthullen wie haar partner is.

Maxwell werd gisteren vanuit de gevangenis via een videoverbinding voorgeleid aan een rechter in New York op verdenking van onder meer het ronselen van minderjarige meisjes voor Epstein. Haar verzoek om tegen een betaling van 5 miljoen dollar op borgtocht te worden vrijgelaten, werd daarbij afgewezen.

Gisteren bleek tijdens de zitting dat de 58-jarige vrouw niet wil zeggen met wie ze is getrouwd. Ook wil ze niets loslaten over hoeveel geld en andere bezittingen ze heeft. Het bleef in het midden wie haar borgtocht op tafel had moeten leggen.

Gezworven door VS

Maxwell blijft vastzitten tot haar proces volgend jaar juli begint. Ze werd twee weken geleden aangehouden in een afgelegen huis in de Amerikaanse staat New Hampshire. Sinds miljardair Epstein vorig jaar augustus in zijn gevangeniscel om het leven kwam, hield ze zich schuil en zou ze op tientallen plekken in de VS hebben verbleven.

Dit is Ghislaine Maxwell, rechterhand van kindermisbruiker Epstein

De rechter wees gisteren haar eis af om tegen een borgtocht van 5 miljoen dollar vrij te komen. Wie is Ghislaine Maxwell?

Het landhuis waar ze uiteindelijk werd aangehouden, zou ze eind vorig jaar hebben gekocht. Dat deed ze op naam van een bedrijf. Ze stelde zich bij de bezichtiging voor aan de makelaar als Jen Marshall, een journaliste die op zoek was naar privacy.

De man die ze bij zich had, zou zich hebben voorgedaan als Scott Marshall. Hij praatte net als zij met een Brits accent, schrijft The Guardian, en vertelde dat hij in het Britse leger had gediend. Hij zou bezig zijn met het schrijven van een boek.

Ontkent schuld

Tot nu toe ontkent ze alle beschuldigingen. Die komen voort uit verklaringen van mensen die zeggen tussen 1994 en 1997 slachtoffer van Epstein en Maxwell te zijn geweest. Maxwell wordt onder meer verdacht van het ronselen van minderjarigen voor seks, sekshandel met kinderen en meineed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ghislaine Maxwell houdt onschuld vol, rechter wijst borgtocht af

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore