Zaak-Epstein

Ghislaine Maxwell houdt onschuld vol, rechter wijst borgtocht af

14 juli 2020 21:28 Aangepast: 14 juli 2020 22:44
Ghislaine Maxwell en Jeffrey Epstein.

Ghislaine Maxwell (58), verdacht van medeplichtigheid aan kindermisbruik door haar ex Jeffrey Epstein, heeft voor een rechtbank in New York verklaard dat ze niet schuldig is. Ze deed dat via een videoverbinding met de rechtbank vanuit haar cel in New York.

De rechter heeft bepaald dat het proces over een jaar begint. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze tot 35 jaar celstraf krijgen. Ze moet het proces in de cel afwachten: de rechter wees haar verzoek af om op borgtocht vrij te komen.

Seks met minderjarige meisjes

De aanklagers zijn nog steeds bezig met onderzoek. Maxwell zou tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met de zakenman en multimiljonair Epstein, meestal bij hem thuis in één van zijn huizen, of bij haar in Londen. Onder de slachtoffers was een 14-jarige.

Dit is Ghislaine Maxwell:

Maxwell wordt beschuldigd van het ronselen van minderjarige meisjes voor seksueel misbruik.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell opgepakt

Borg

Haar advocaten wilden dat ze tegen een borgsom van 5 miljoen dollar voorlopig zou vrijkomen vanwege het gevaar op een coronabesmetting in de gevangenis. Ze zou ook nooit hebben geprobeerd het land te verlaten, al heeft ze drie paspoorten.

Aanklagers stelden dat ze onder geen beding de cel uit mag, omdat ze 'extreem vluchtgevaarlijk' is. De rechter gaf dus aan dat ze in de cel moet blijven en niet op borgtocht vrij mag komen.

Prins Andrew

De Britse Maxwell is de jongste dochter van mediamagnaat Robert Maxwell en was een prominente figuur in elitekringen. Ze introduceerde Epstein volgens Britse media bij tal van kopstukken, onder wie presidenten, artiesten, zakenmagnaten en de Britse prins Andrew.

Epstein zelf werd een jaar geleden gearresteerd, maar stierf in zijn cel in afwachting van zijn proces.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ghislaine Maxwell ontkent ronselen meisjes voor misbruiker Epstein

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore