Scholen dicht

Klopjacht op zwaarbewapende man in Zwarte Woud: 'Blijf binnen'

13 juli 2020 14:12 Aangepast: 13 juli 2020 16:46
Politie in Oppenau Beeld © AP

In het stadje Oppenau in het Zwarte Woud blijven scholen en het zwembad vandaag dicht. De Duitse politie jaagt daar in de omgeving met honderden agenten op een bewapende man in het woud. Burgemeester Uwe Gaiser heeft de circa 4700 inwoners dringend verzocht niet de deur uit te gaan.

De politie is op zoek naar een 31-jarige man die gisteren in militaire gevechtskleding gehuld met pijl en boog bij een boshut werd gezien. Een bezorgde voorbijganger belde de politie die de man in eerste instantie zonder problemen kon benaderen.

Maar daarna werd hij plotseling agressief en trok een mes en een pistool. Hij maakte vier agenten hun dienstwapen afhandig en vluchtte vervolgens de bossen in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klopjacht op Pool die zich met poema verstopt in bos

Een politiewoordvoerder zei dat het woud een onoverzichtelijk terrein is en dat de man het woud waarschijnlijk goed kent. Hij is er eerder gesignaleerd en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De autoriteiten hebben zelfs een vliegverbod boven Oppenau afgekondigd, dat geldt ook voor drones.

64 schoten

De man is geen onbekende van de politie en komt uit Oppenau waar hij een jaar geleden uit zijn woning is gezet. Hij werd al verdacht van afpersing en verboden wapenbezit, meldden Duitse media. Hij heeft nu mogelijk minstens vier semi-automatische pistolen bij zich en kan zeker 64 schoten lossen, zo schat de politie die ook met speurhonden en helikopters op zoek is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore