Na klopjacht

Poolse man terecht die zich met poema in bossen verscholen hield

13 juli 2020 01:10 Aangepast: 13 juli 2020 22:43
Poema Nubia van Kamil S. Beeld © Facebook/Projekt PUMA - Nubia

De oud-militair die zich met een poema verscholen hield in de Poolse bossen, is terecht. Hij heeft zichzelf gemeld bij de politie en de poema is naar de dierentuin gebracht. Eerder waren ruim tweehonderd agenten naar de man op zoek gegaan.

De Poolse autoriteiten hadden de jacht op de oorlogsveteraan geopend nadat een rechtbank hem had opgedragen zijn grote kat over te dragen aan de dierentuin. Het is in Polen namelijk niet toegestaan om gevaarlijke dieren te houden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klopjacht op Pool die zich met poema verstopt in bos

Toen medewerkers van de dierentuin eind vorige week naar het huis van de ex-militair gingen om het dier in beslag te nemen, vluchtte de man. Hij deed de poema een riem om, benaderde de dierentuinmedewerkers met een mes en ontsnapte.

'Geen schattig speelgoed'

"Dit is geen schattig speelgoed. Het is één van de gevaarlijkste dieren ter wereld", benadrukte het hoofd van de dierentuin van Poznań. Ruim tweehonderd Poolse agenten gingen naar de man op zoek. Na een klopjacht van drie dagen heeft de man zichzelf aangegeven, schrijft de politie op Facebook. De man is later weer vrijgelaten. De poema is teruggebracht naar de dierentuin. 

De man zou het dier zes jaar geleden hebben gekocht in Tsjechië. Getuigen vertelden volgens Poolse media dat de ex-militair de poema omschreef als zijn kind, dat hij heeft opgevoed en nooit zal afstaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tijger in dierentuin New York besmet met corona: 'Verminderde eetlust'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore