Gehouden als huisdier

Klopjacht op Pool die zich met poema verstopt in bos

12 juli 2020 14:13 Aangepast: 12 juli 2020 14:17
Poema Nubia van Kamil S. Beeld © Facebook/Projekt PUMA - Nubia

De Poolse autoriteiten hebben de jacht geopend op een oud-militair die met zijn poema op de vlucht is geslagen. Een rechtbank heeft de man opdracht gegeven het dier over te dragen aan een dierentuin, maar dat weigert hij.

De politie heeft zo'n 200 manschappen ingezet om naar de man en zijn grote kat te zoeken. "Dit is geen schattig speelgoed. Het is één van de gevaarlijkste dieren ter wereld", benadrukt het hoofd van de dierentuin van Poznań.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tijger Irina mag blijven leven na doden Zwitserse verzorgster

Het is in Polen niet toegestaan om dergelijke gevaarlijke dieren te houden. Medewerkers van de dierentuin gingen vrijdag naar het huis van de ex-militair om het dier in beslag te nemen. Ze zouden daar zijn bedreigd met een mes, waarna de man zijn poema een riem omdeed en op de vlucht sloeg.

Kind

De man zou het dier zes jaar geleden hebben gekocht in Tsjechië. Getuigen vertelden volgens Poolse media dat de ex-militair de poema omschreef als zijn kind, dat hij heeft opgevoed en nooit zal afstaan. De politie wil niet in detail treden over de klopjacht. Een woordvoerder bevestigde alleen dat de operatie nog gaande is.

Sommige mensen hebben medelijden met de voortvluchtige oorlogsveteraan. "De liefde voor het dier en een harteloze uitspraak van de rechtbank dwongen hem te vluchten. Hij verstopt zich in het bos", schreef de burgemeester van de zuidelijke plaats Myslowice, die wist te melden dat de man Kamil S. heet en zijn poema Nubia.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore