'Slaat in als een bom'

Zweefvliegtuigjes botsen in Duitsland, twee Nederlanders overleden

11 juli 2020 19:45 Aangepast: 11 juli 2020 22:49
Twee Nederlanders zijn om het leven gekomen. Beeld © AFP

Twee Nederlandse mannen zijn om het leven gekomen nadat hun zweefvliegtuigjes in de lucht op elkaar waren gebotst. Na de botsing stortten deze neer in de buurt van het Duitse Dülmen, enkele tientallen kilometers van de Nederlandse grens. Volgens clubgenoten waren het twee zeer ervaren vliegers. "Dit nieuws slaat in als een bom."

Beide piloten komen uit Nederland, bevestigt Niels Reimink van Aero Club Salland. Een van de slachtoffers is de 29-jarige Lars die al jarenlang lid is van de club. Hij was in de ochtend vanaf het vliegveld vlakbij Lemelerveld vertrokken voor een lange afstandsvlucht.

Botsing 

De oorzaak van de crash bij het vliegveld van Borkenberge is nog niet bekend. Volgens bestuurslid Reimink zijn de toestellen in de lucht met elkaar in botsing gekomen. Waardoor dat kon gebeuren is niet duidelijk. "We weten niet precies hoe het fout gegaan is."

Lars was een zeer ervaren vlieger, vervolgt het bestuurslid. Het andere slachtoffer is aangesloten bij een andere vliegclub. Volgens Reimink kenden de twee slachtoffers elkaar wel.

Een ander lid van de vliegclub, die zo'n 150 leden telt, zegt tegen RTL Nieuws dat het nieuws 'kneiterhard is binnengekomen'. "We hebben zo'n 150 leden. Iedereen kent elkaar goed. Je hebt toch een gezamenlijke passie die je deelt."

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore