Flinke vertraging

Aanschuiven in Frankrijk: 955 kilometer file door vakantiegangers

11 juli 2020 13:56
Drukte op de Franse wegen (archieffoto) Beeld © AFP

Vakantiegangers die naar Frankrijk gaan, of door het land heen moeten op weg naar hun bestemming, kunnen rekenen op flinke vertragingen. In Frankrijk staat 955 kilometer file, meldt de ANWB.

Fransen zijn massaal op weg naar het zuiden en westen van het land. Veel mensen gaan op vakantie. Ook zijn reizigers onderweg voor een lang weekend, omdat dinsdag in Frankrijk een feestdag is: quatorze juillet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toch op vliegvakantie: 'Soms moet je een gokje wagen'

Vanochtend rond 09.00 uur begon de drukte. Door twee ongelukken op de A7 richting de Middellandse Zee liep de vertraging tussen Vienne en Avignon op tot meer dan twee uur. Rond 12.00 uur vanmiddag stond er 955 kilometer file. 

Twee uur vertraging

Ook op de route naar het zuidwesten via Tours en Bordeaux (A10) is veel verkeer. Daar is de vertraging ook meer dan twee uur. Later vanmiddag neemt de drukte af, zo is de verwachting.

In Zwitserland is de Gotthardtunnel (A2) hét knelpunt met anderhalf uur vertraging voor het verkeer naar het zuiden. In Oostenrijk loopt de wachttijd op tot anderhalf uur voor de Karawankentunnel op de A11 naar Slovenië.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore