Ga naar de inhoud
Rechterhand Epstein

Ghislaine Maxwell ontkent ronselen meisjes voor misbruiker Epstein

Ghislaine Maxwell en Epstein op een foto die getoond wordt door het Amerikaanse OM. Beeld © ANP

Ghislaine Maxwell, de ex-vriendin en rechterhand van Jeffrey Epstein, ontkent dat ze de steenrijke kindermisbruiker heeft geholpen door minderjarige meisjes te ronselen.

Maxwell wordt er van beschuldigd minderjarige meisjes geronseld te hebben voor Jeffrey Epstein, de multimiljonair die vorig jaar werd opgepakt op verdenking van misbruik van talloze vrouwen. Hij pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel in afwachting van de omvangrijke zaak.

De 58-jarige Maxwell wordt gezien als één van de mensen die ervoor zorgden dat de Amerikaanse belegger tientallen jaren zijn gang kon gaan.

Uit beeld verdwenen

Na het overlijden van Epstein verdween ze uit beeld, tot ze eerder deze maand door de FBI werd opgepakt op een landhuis in de Amerikaanse staat New Hampshire.

Dit is Ghislaine Maxwell, rechterhand van kindermisbruiker Epstein

04:16
Ze verkeerde jarenlang in het kielzog van de vorig jaar overleden miljardair Jeffrey Epstein. Nu wordt ze beschuldigd van het ronselen van meisjes voor seksueel misbruik.

Maxwell zei bij de rechtbank in New York dat ze op borgtocht vrijgelaten wil worden omdat ze bang is in de cel besmet te raken met het coronavirus. De aanklagers denken dat er een extreem groot risico is dat Maxwell vlucht. Ze wordt bijgestaan door een team van advocaten.

Aanklacht vervangen

In totaal werden zes aanklachten ingediend tegen Maxwell, waaronder voor het ronselen, lokken en vervoeren van meisjes voor Epstein. Vandaag werd die aanklacht vervangen door een nieuwe, maar het is niet duidelijk waarom. 

Lakens
Lees ook:
Lakens cel Maxwell verwijderd om zelfmoord te voorkomen