Ex-vriendin Epstein

Lakens cel Maxwell verwijderd om zelfmoord te voorkomen

10 juli 2020 02:55 Aangepast: 10 juli 2020 02:58
Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell Beeld © Getty Images

Om te voorkomen dat Ghislaine Maxwell zich, net als haar vroegere vriend Jeffrey Epstein, in haar cel van het leven berooft, heeft de federale politie van New York al haar kleding en lakens in beslag genomen.

Maxwell is gedwongen papieren kleding te dragen en slaapt op een matras zonder beddengoed, melden Amerikaanse media. Vorig jaar beroofde Epstein zich in zijn cel van het leven met behulp van lakens. 

Rekruteren meisjes

Ook wordt er streng op gelet dat haar niet iets aangedaan kan worden door andere gevangenen. Maxwell wordt ervan verdacht in samenwerking met Epstein minderjarige meisjes gerekruteerd te hebben voor seksuele handelingen.

'Ghislaine Maxwell ronselde meisjes voor miljonair Epstein'

Ghislaine Maxwell, de ex-vriendin van Jeffrey Epstein, hangt een gevangenisstraf van 35 jaar boven het hoofd.

Ze zit momenteel vast in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn in afwachting van haar proces. Komende dinsdag zal via een videoverbinding de eerste zitting plaatsvinden. Vorige week werd Maxwell gearresteerd in een villa in New Hampshire, waar ze zich al geruime tijd schuil hield.

Zelfmoord Epstein

Maxwell is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell die in 1991 van zijn jacht viel en in zee verdronk. Ze verdween uit beeld nadat Epstein vorig jaar zelfmoord had gepleegd in zijn cel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Andrew weigert vrijwillige meewerking in Epstein-zaak

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore