23 jaar ouder

Lerares overleden die zwanger werd van leerling (12) en later met hem trouwde

08 juli 2020 09:27 Aangepast: 08 juli 2020 10:10
Mary Kay Letourneau en haar leerling (en later echtgenoot)

Een Amerikaanse oud-lerares die in de jaren 90 een schokgolf teweeg bracht door zwanger te raken van haar destijds 12-jarige leerling en later met hem trouwde, is gisteren op 58-jarige leeftijd gestorven. Volgens Amerikaanse media overleed ze aan de gevolgen van kanker.

Mary Kay Letourneau gaf les in de zesde klas van een basisschool in Seattle. Ze werd in 1997 gearresteerd vanwege een seksuele relatie met een van haar leerlingen, de 12-jarige Vili Fualaau.

De misbruikzaak kwam in aan het licht toen de politie een tip kreeg. Een getuige zou de lerares met haar leerling gezien hebben in een busje, terwijl ze seks hadden. Letourneau werd veroordeeld voor kinderverkrachting op het moment dat ze zwanger was.

Mary Kay Letourneau in de rechtbank. (Archieffoto) Mary Kay Letourneau in de rechtbank. (Archieffoto)

Bruiloft

Toen ze na zes maanden cel op vrije voeten was gesteld wegens goed gedrag, raakte ze opnieuw zwanger van Fualaau. Ze moest daarop terug naar de gevangenis, omdat de rechter het haar had verboden hem nog te zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouwelijke zedendelinquenten bestaan, maar opereren vaak anders dan mannen

Nadat ze uiteindelijk een gevangenisstraf van ruim zeven jaar had uitgezeten, trouwde ze in 2005 met Fualaau. De kinderen, Alexis en Georgia traden op het huwelijk van hun ouders op als bruidsmeisjes.

Scheiding

Het stel ging in 2017 uit elkaar, al was de scheiding pas vorig jaar augustus helemaal afgerond. Letourneau was bij het begin van de affaire met Fualaau 34 jaar, getrouwd en al moeder van vier kinderen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man wil scheiden van lerares die hem als 12-jarig jongetje misbruikte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore