Voor Australische kust

Tweevoudig wereldkampioen snowboarden verdronken tijdens harpoenvissen

08 juli 2020 08:34 Aangepast: 08 juli 2020 09:04
Alex Pullin in 2017 Beeld © AFP

De Australische snowboarder Alex Pullin is op 32-jarige leeftijd overleden. Zijn lichaam werd op de zeebodem gevonden bij een rif aan de Australische Gold Coast.

Hij was in zijn eentje gaan freediven (duiken zonder zuurstoffles) om met een harpoen op vissen te jagen, schrijven diverse Australische media.

Reanimatie mocht niet baten

Pullins lichaam werd gevonden door een andere duiker. 45 minuten lang werd geprobeerd Pullin te reanimeren, maar zonder resultaat. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van zijn dood.

Pullin was een ervaren duiker, die twee weken geleden op Instagram nog een lyrische post plaatste waarin hij uitweidde over de geneugten van het duiken:

Pullin was tweevoudig wereldkampioen boardercross, en deed drie keer mee aan de Olympische Spelen. In 2014 was hij vlaggendrager van de Australische ploeg bij de Winterspelen in Sotsji.

"Het is een ongelooflijk trieste dag ', zegt Geoff Lipshut, chef de mission van de Australische ploeg van de Winterspelen van 2022, over Pullins dood. Volgens hem had Pullin vorige maand besloten zijn loopbaan te beëindigen. Hij had dat nog niet naar buiten gebracht.

Aangevallen door haai

Vijf dagen geleden kwam er voor de kust van het Australische Queensland ook al iemand om het leven tijdens het harpoenvissen. De man werd aangevallen door een haai en stierf aan zijn verwondingen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Duikers Great Barrier Reef gewaarschuwd na dodelijke haaiaanval

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore