Nieuw boek

Trump sjoemelde bij toelating studie, schrijft nicht van de president

07 juli 2020 19:42 Aangepast: 07 juli 2020 19:57
Beeld © ANP/Simon & Schuster

Donald Trump maakte zijn toelatingsexamen voor de universiteit niet zelf, maar betaalde iemand om het in zijn naam te maken. Dat beweert de nicht van de Amerikaanse president, Mary Trump. Ook geeft de schrijfster toe financiële documenten over haar oom te hebben gelekt aan journalisten.

Mary Trump, de 55-jarige dochter van Donald Trumps overleden broer Fred, doet de beweringen in een nieuw boek over haar oom. Dat boek komt volgende week uit, maar verschillende Amerikaanse media hebben het al ingezien. 

Over het boek, Too much and never enough – How my family created the world's most dangerous man, werd vorige week een rechtszaak gevoerd. De familie van Trump probeerde de publicatie te verbieden, op basis van een geheimhoudingsverklaring die Mary twintig jaar geleden zou hebben getekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nicht Donald Trump brengt boek over 'duistere familiegeschiedenis' eerder uit

Volgens Mary Trump is haar oom Donald een 'beschadigd man' met 'dodelijke gebreken', die 'de gezondheid, economische veiligheid en sociale structuren van de wereld bedreigt'. In het boek beschrijft ze hoe Trump bedrog als een 'levenswijze' ziet.

Zo zou de president als scholier zijn SAT-examen, een toelatingstoets voor de universiteit, niet zelf gemaakt hebben, maar iemand hebben betaald om de toets namens hem te maken. Zo kwam hij aan een hoge score en werd hij toegelaten tot de prestigieuze Wharton Business School in Philadelphia.

Duizenden documenten meegesmokkeld

In het boek beschrijft Mary Trump ook hoe zij duizenden financiële documenten over de president doorsluisde naar journalisten van de New York Times. Ze beschrijft hoe ze op verzoek van één van de journalisten bijna twintig dozen vol documenten meesmokkelde uit een advocatenkantoor in New York.

Op basis van de documenten bracht de New York Times president Trumps betrokkenheid in kaart bij belastingontwijking en fraude in de jaren negentig. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore