Tientallen gewonden

Drama in Colombia door geëxplodeerde tankwagen: zeker zeven doden

07 juli 2020 05:33 Aangepast: 07 juli 2020 05:37
De uitgebrande tankwagen aan de kant van de weg in Colombia. Beeld © AFP

In het noorden van Colombia is een vreselijk ongeluk gebeurd. Een tankwagen raakte van de weg, waarna een menigte zich rondom de wagen had verzameld om brandstof af te tappen. Op dat moment ontplofte de wagen, waardoor ten minste zeven mensen om het leven kwamen. Tientallen anderen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde op een weg in de buurt van Pueblo Viejo, in het noorden van Colombia. Een tankwagen raakte van de weg en kantelde, volgens de lokale politie vermoedelijk omdat de chauffeur achter het stuur in slaap was gevallen. Dat melden lokale media.

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

De tanker trok al gauw aandacht van lokale bewoners, die met emmers en slangen probeerden benzine uit de wagen te halen. Op beelden op sociale media is te zien hoe een grote menigte zich rondom de gekantelde tankwagen verzameld heeft als de wagen ontploft.

Ernstige brandwonden

Zeker zeven mensen zijn bij die ontploffing om het leven gekomen. Meer dan veertig anderen zijn bij het ongeluk gewond geraakt. Sommigen hebben ernstige brandwonden, waardoor gevreesd wordt dat het dodental nog verder op kan lopen.

De lokale autoriteiten melden dat de politie waarschuwde voor ontploffingsgevaar.

Brandweerlieden tussen de restanten van de tankwagen. Brandweerlieden tussen de restanten van de tankwagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore