Tragisch ongeval

Tijger Irina mag blijven leven na doden Zwitserse verzorgster

06 juli 2020 12:16 Aangepast: 06 juli 2020 16:55
Tijger Irina in november 2019. Beeld © 'Tambako The Jaguar' (via creative commons Flickr)

De Siberische tijger Irina die het afgelopen weekend een dierenverzorgster in de dierentuin van Zürich doodde, blijft in leven.

Er is volgens de zoo geen enkele reden het dier af te maken, omdat Irina zich volkomen natuurlijk heeft gedragen, meldden Zwitserse media.

'Handelde zoals in het wild'

De Zoo Zürich beklemtoont dat het voorval erg tragisch is en de dierentuin diep is geraakt door het verlies van de 55-jarige medewerkster, maar de 5-jarige tijger handelde zoals een wild dier dat doet als iemand zijn territorium binnendringt.

Sommige Zwitsers maakten zich op sociale media zorgen dat Irina zou worden afgemaakt, maar daar is volgens de dierentuin geen sprake van.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Siberische tijger doodt verzorgster in dierentuin Zürich

Irina viel zaterdag voor de ogen van bezoekers in haar verblijf de dierenverzorgster aan. Ze kon worden weggelokt en naar het hok gedirigeerd, maar de verzorgster overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Volgens dierentuindirecteur Severin Dressen wordt onderzocht wat er is misgegaan en waarom de tijger en de dierenverzorgster tegelijkertijd binnen de omheining waren.

De tijger woont sinds een jaar in Zürich. Eerder woonde ze in een dierentuin in Denemarken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore