Broadwayster

Acteur Nick Cordero overleden aan corona na 95 dagen op ic

06 juli 2020 05:06
Broadwayster en televisieacteur Nick Cordero. Beeld © Gregory Pace/REX

Broadwayster en televisieacteur Nick Cordero is gisteren overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij heeft 95 dagen opgenomen gelegen op de intensive care van een ziekenhuis in Los Angeles. Hij is 41 jaar geworden.

Cordero werd al in maart opgenomen in het ziekenhuis na besmetting met het coronavirus. Zijn vrouw, danseres Amanda Kloots, deelde geregeld updates vanaf zijn ziektebed.

Beenamputatie en pacemaker

De acteur moest onder meer een beenamputatie ondergaan, kreeg een pacemaker en werd kunstmatig in coma gebracht. Afgelopen week liet Kloots weten dat als haar echtgenoot het virus zou overleven, hij een dubbele longtransplantatie nodig zou hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Recordaantal nieuwe coronagevallen, vooral in VS, Brazilië en India

De acteur brak in 2012 door op Broadway met zijn rol in Rock Of Ages. In 2014 werd hij voor een Tony Award genomineerd voor zijn werk in Woody Allens Bullets Over Broadway. Hij was ook in een aantal televisieshows te zien, zoals Queer As Folk, Lilyhammer en Blue Bloods.

'Hart is gebroken'

Kloots, die een eenjarig zoontje met Cordero heeft, liet gisteren weten: "Mijn lieve man is vanmorgen overleden. Zijn familie was bij hem, zingend en biddend toen hij deze aarde verliet. Mijn hart is gebroken want ik kan me geen leven zonder hem voorstellen."

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore