Hossende Britten

Engelse kroegen weer open: lange rijen en hutjemutje in de pub

05 juli 2020 18:31 Aangepast: 05 juli 2020 20:56
Topdrukte in Soho Beeld © AFP

De heropening van de Britse pubs zorgde voor lange rijen, dronken mensen, vechtpartijen en feestgangers die hutjemutje op elkaar stonden. De Engelse politie maakt zich zorgen en roept via sociale media de hossende kroeggangers op om zich aan de regels te houden.

De boodschap van social distancing werd door veel Britten gisteren genegeerd. Na 100 dagen mochten ze eindelijk weer naar de kroeg. John Apter, de nationale voorzitter van de Police Federation, deelde beelden van de eerste avond.

Volgens de Daily Mail gingen er gisteravond 15 miljoen biertjes doorheen in de naar schatting 23.000 pubs. 

'Wees verantwoordelijk'

Dat gebeurde onder meer in het populaire Londonse uitgaangsgebied Soho, bekend om zijn pubs en bars. "Wat glashelder is, is dat dronken mensen geen afstand houden en niet sociaal kunnen zijn", twittert de politiechef. Volgens Apter hebben zijn collega's een heftige nacht gehad.

Op sociale media dringt de Londense Metropolitan Police erop aan 'alsjeblieft verantwoordelijk te zijn, veilig te blijven en de sociale afstand en andere begeleiding die is ingesteld te volgen.'

Kroegen gesloten

Op de meeste plekken ging de opening er wel ordentelijk aan toe. In Nottinghamshire werden vijf kroegen gesloten vanwege ongeregeldheden. Premier Boris Johnson drukte de Britten eerder al op het hart voorzichtig te zijn omdat een tweede besmettingsgolf volgens experts op de loer ligt.

De Engelse stad Leicester moest vanwege een nieuwe piek opnieuw in lockdown.

Heel Groot-Brittannië versoepelt regels, maar één stad moet opnieuw in lockdown

Vanwege een nieuwe piek in het aantal coronabesmettingen moet de Britse stad Leicester opnieuw in lockdown

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore