Ex-vriendin

Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell opgepakt

02 juli 2020 16:04 Aangepast: 02 juli 2020 16:44
Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell Beeld © Getty Images

Ghislaine Maxwell, de ex-vriendin en vertrouweling van de overleden Amerikaanse zedendelinquent en multimiljonair Jeffrey Epstein, is opgepakt door de FBI.

Maxwell is aangehouden in New Hampshire en zou later op de dag worden voorgeleid. Ze is onder meer aangeklaagd wegens meineed (het niet spreken van de waarheid nadat een eed is afgelegd) en betrokkenheid bij het ronselen van minderjarige meisjes voor seks.

Meisjes lokken

In totaal zijn er zes aanklachten tegen Maxwell ingediend. Vier van de aanklachten hebben betrekking op ronselactiviteiten, waaronder het lokken van meisjes en het vervoeren van meisjes en het plannen daarvan. Maxwell zou meerdere malen meineed hebben gepleegd toen ze volhield niets te weten van Epsteins misbruik.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FBI onderzoekt Ghislaine Maxwell, de vriendin van Jeffrey Epstein

Epstein werd vorig jaar opgepakt op verdenking van misbruik van talloze minderjarige vrouwen. Hij pleegde vorig jaar zelfmoord in zijn cel in afwachting van de omvangrijke zaak. De 58-jarige Maxwell wordt gezien als één van de mensen die er voor zorgde dat de Amerikaanse belegger tientallen jaren zijn gang kon gaan.

Relatie

Maxwell is de dochter van mediamagnaat Robert Maxwell. Hij verdronk in 1991 toen hij van zijn jacht in zee viel. Na de dood van haar vader verhuisde ze naar New York, waar ze een graag geziene gast werd op feestjes.

Zo leerde ze Epstein kennen, met wie ze na een korte relatie goed bevriend bleef. Ze werd vaak gezien met de groten der aarde. Mick Jagger, Donald en Ivana Trump, Naomi Campbell, Elon Musk en Bill en Hilary Clinton: Maxwell leek ze allemaal goed te kennen. Ze verdween uit beeld na het overlijden van Epstein.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore