Reddingsactie

Familie VS verlost beer van plastic pot: 'Hij was aan het puffen'

02 juli 2020 02:25 Aangepast: 02 juli 2020 02:37
De beer kon nauwelijks nog zwemmen. Beeld © Tricia Hurt / Facebook

In de Amerikaanse staat Wisconsin heeft een familie een beer uit een benarde situatie gered. Het dier zwom rond met een plastic pot om zijn kop.

De familie Hurt was op een boot aan het vissen toen ze de jonge beer aantroffen. Het dier zat met zijn kop vast in een grote plastic pot waaruit hij waarschijnlijk kaassnacks had gegeten. "Hij was aan het hijgen en puffen", had Brian Hurt tegen zijn vrouw Tricia en zoon Brady gezegd.

Twee pogingen

De familie zag hoe het dier moeite had met zwemmen en besloot het te helpen. Tricia Hurt filmde hoe haar man de pot van de kop van het dier probeerde te trekken. De eerste poging mislukte, maar daarbij kwam wel een oor van de beer vrij. Een volgende poging was succesvol.  

"We wisten dat hij het niet tot de kant zou redden als we niets zouden doen", zei Hurt tegen CNN. "Het voelde goed om die arme beer te helpen. Ik zie niet graag dat dieren het zwaar hebben." Het filmpje dat Hurt op Facebook plaatste werd door honderdduizenden mensen bekeken.  

Vier dagen vast 

Volgens mensen van het resort waar de familie verbleef, was de beer al vier dagen eerder gesignaleerd met de pot op zijn kop. Zij hadden de lokale autoriteiten ingelicht, maar door de dichte bebossing in het gebied was het niet gelukt om dichtbij het dier te komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beer doodgeschoten in Pyreneeën, Franse staat doet aangifte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore