Ketting en medaillon

Ouders van Dutroux-slachtoffer Julie bestolen van laatste aandenken

30 juni 2020 15:57 Aangepast: 30 juni 2020 15:58
Mélissa Russo en Julie Lejeune (rechts)

De ouders van Julie Lejeun hebben op Facebook een oproep gedeeld in de hoop de laatste aandenkens van hun dochter terug te vinden. Tijdens een inbraak werden het doopjuweel van Julie en een medaillon met een foto gestolen. Hun dochter overleed nadat ze samen met haar vriendinnetje Mélissa Russo werd ontvoerd.

Er werd vrijdagavond ingebroken in het appartement van de moeder van Julie Lejeun. De inbrekers doorzochten onder meer de slaapkamer waar de vrouw de laatste aandenkens aan haar dochter bewaarde.

"We gingen donderdagavond op vakantie", vertelde de moeder aan lokale media. "Vrijdag hoorden we via een buurman van de inbraak." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dutroux wil vervroegd vrij, kan deze kindermoordenaar weer de samenleving in?

Ze gingen gelijk weer naar huis en ontdekten dat de twee objecten weg waren. De ketting waarin Julie’s naam en geboortedatum gegraveerd zijn (29 november 1987) en een medaillon met een foto van hun dochter ten tijde van haar verdwijning.

Facebookoproep

Na de ontdekking van de verdwenen spullen, plaatste de vader van Julie een bericht op Facebook. "Als iemand informatie heeft... Dit is alles wat ons nog rest van Julie. Alvast bedankt."

Dit gebeurde met Julie

Julie Lejeune werd samen met haar vriendinnetje Mélissa Russo ontvoerd op 24 juni 1995 in Grâce-Hollogne. De meisjes waren toen 8 jaar oud. Pas ruim een jaar later, op 17 augustus 1996 werden hun lichamen teruggevonden in de tuin van Marc Dutroux' vrouw Michelle Martin.

Daden van Marc Dutroux

  • In 1989 werd Marc Dutroux samen met zijn tweede vrouw Michelle Martin veroordeeld voor het verkrachten van vijf minderjarige meisjes. Hij kreeg een celstraf van dertien jaar opgelegd en zij moest vijf jaar de gevangenis in voor hulp bij de ontvoeringen. Het tweetal werd in 1992 wegens goed gedrag vervroegd vrijgelaten.
  • In 1996 werden de ontvoerde meisjes Laetitia Delhez en Sabine Dardenne uit de kelder van het huis van Dutroux gered. Dardenne had daar drie maanden vastgezeten. In de tuin van de woning werden de lichamen gevonden van de ontvoerde Julie Lejeune, Mélissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks. Ook zijn voormalig handlanger Bernard Weinstein werd levenloos in de tuin gevonden.
  • De veroordelingen voor deze ontvoeringen, verkrachtingen en moorden volgden in 2004. Dutroux en Martin, als handlangster, kregen levenslang. In België is dat dertig jaar celstraf.
  • Michelle Martin, inmiddels de ex-echtgenote van Dutroux, werd in 2012 vervroegd vrijgelaten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore