Ruim 21.000 euro binnen

103-jarige huisarts uit België loopt marathon voor coronavaccin

30 juni 2020 11:47 Aangepast: 30 juni 2020 13:11
Alfons Leempoels (103) bij de start van elk rondje in zijn tuin. Beeld © Facebook

Alfons Leempoels is 103 jaar oud en daarmee de oudste huisarts in België. Hij is sinds zijn 75ste met pensioen, maar in de strijd tegen het coronavirus wilde hij toch zijn steentje bijdragen. Hij besloot een marathon te lopen in zijn tuin om geld op te halen voor onderzoek naar een coronavaccin.

Alfons was jarenlang de enige huisarts in het Belgische Rotselaar. In 1957, tijdens de Aziatische griep, liep hij daarom lange rondes van deur tot deur om zijn patiënten te bezoeken. Met diezelfde drijfkracht loopt hij de rondjes in eigen tuin, schrijft hij op zijn Facebookpagina.

10 rondjes per dag

Geïnspireerd door de Britse oorlogveteraan Captain Tom Moore begon Alfons begin deze maand aan zijn marathon. Elke dag wandelt hij ongeveer anderhalve kilometer. Dat zijn tien rondjes van 145 meter per dag. Drie in de ochtend, drie in de middag en vier in de avond. In totaal wil hij 42 kilometer en 195 meter lopen, ofwel een hele marathon. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse veteraan Tom Moore (100) geridderd na inzamelingsactie

"Ik ben er bijna, ik moet nog elf rondjes", zei Alfons vanmorgen enthousiast in het radioprogramma Start je Dag op Radio 2. "Het gaat nog altijd redelijk goed, al ben ik blij dat het bijna voorbij is." 

Al ruim 21.000 euro

De 103-jarige huisarts is blij met het geld dat hij op deze manier heeft ingezameld. Afgelopen vrijdag stond de teller al boven de 21.000 euro. Dat geld gaat naar onderzoek naar een coronavaccin. Daarmee wil Alfons de onderzoekers aan de KU Leuven en UZ Leuven een hart onder de riem steken.

De laatste rondjes, die de huisarts vandaag loopt, zijn live te volgen op zijn Facebookpagina.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore