DNA-sporen

Moordzaak 8-jarig meisje in VS na 38 jaar opgelost

28 juni 2020 18:58
Kelly Ann werd om het leven gebracht door Harold Wayne Jarrell

Het was tientallen jaren een raadsel wie de 8-jarige Kelly Ann Prosser had ontvoerd, seksueel misbruikt en vermoord. De familie van het Amerikaanse meisje heeft nu eindelijk duidelijkheid. De dader is opgespoord via DNA.

Kelly Ann verdween op 20 september 1982 toen ze van haar school in Columbus, in de staat Ohio, naar huis liep. Twee dagen later werd haar lichaam verderop gevonden in een maïsveld.

Persoonlijk betrokken

"Dit was een zaak die de politie al zo lang wilde oplossen. Alle onderzoekers voelden zich persoonlijk betrokken bij deze zaak", zegt politiechef Greg Bodker. Met de DNA-sporen die destijds gevonden waren, wist de politie nu de dader te vinden, schrijft nieuwszender CNN.

Andere ontvoering

Die dader is de inmiddels overleden Harold Warren Jarrell. De man kwam niet eerder voor in het moordonderzoek, maar bleek eerder veroordeeld te zijn voor het ontvoeren van een ander 8-jarig meisje, in 1977. Hij werd in 1982 vrijgelaten, ruim een half jaar voordat hij Kelly Ann ontvoerde.

Jarrell overleed in 1996 op 67-jarige leeftijd. Hij is geen verdachte in andere zaken.

Abrupt einde

In een statement bedankt de familie van Kelly Ann het politiekorps voor hun lange toewijding. "Toen Kelly Ann die bewuste dag naar school ging hadden we nooit kunnen bedenken dat onze tijd met haar zo abrupt zou eindigen."

In 2014 werd het DNA al eerder in een databank gestopt en vergeleken, maar daar kwam geen resultaat uit. Dit jaar werkte de politie samen met een ander forensisch onderzoeksbedrijf dat met behulp van een stamboom en DNA-gegevens van Jarrell's familie wel kon achterhalen wie de dader was.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore