Ga naar de inhoud
Kindermishandeling

Amerikaanse politie vindt kind (1) in hondenhok, omringd door slangen

Het jongetje zat opgesloten in een bench in de woonkamer. Beeld © Henry County Sheriff’s Office

De politie in de Amerikaanse staat Tennessee heeft op een terrein in Henry County een kind van 1,5 jaar oud in een hondenhok gevonden. Ook honderden dieren zaten in kooien of liepen los rond. De moeder van het kind, de stiefvader en diens vader zijn gearresteerd op verdenking van kindermishandeling en dierenmishandeling.

De politie kwam in actie na een anonieme tip dat op het terrein mogelijk sprake zou zijn van dierenmishandeling. Toen agenten een kijkje kwamen nemen, vonden ze het jongetje in een bench in de woonkamer. 

Naast de kooi van het jongetje stonden emmers met levende muizen, die waren bedoeld als voer voor slangen. Die werden op slechts enkele meters afstand van de jongen gehouden. Volgens de politie zat er een ruim 3 meter lange boa constrictor bij die makkelijk had kunnen ontsnappen en het jongetje had kunnen verwonden.

Frankie
Lees ook:
Frankie (9) doodgebeten door hond in Engeland, moeder moet cel in

De bench waarin het jongetje zat opgesloten was 1,20 bij 1,20 meter groot. Er lag alleen wat speelgoed in. Volgens de politie was het jongetje niet gewond, maar had hij wel honger. Het kind is opgevangen door de jeugdzorg.

Dieren

Onder de 700 zwaar verwaarloosde dieren waren ook honden, katten, konijnen, kippen en muizen. In een caravan op het terrein lag de vloer bezaaid met uitwerpselen en liepen ontelbare kakkerlakken. Ook vond de politie 17 vuurwapens en ruim honderd wietplanten. Agenten noemden de woonsituatie 'onmenselijk'.