Uitzonderlijke leeftijd

Bejaarde August (20) is 'oudste golden retriever ooit'

25 juni 2020 05:35 Aangepast: 26 juni 2020 09:54
De jarige August. Beeld © GoldHeart Golden Retriever Rescue

In de Amerikaanse staat Tennessee woont sinds kort de oudste golden retriever ooit. In april vierde August haar twintigste verjaardag, waarmee ze volgens het dierenasiel dat haar aan een baasje hielp een record te pakken heeft.

August, of 'Augie' zoals haar eigenaren haar noemen, werd geboren in 2000. Inmiddels woont ze bij haar derde gezin, waar ze op haar veertiende al als bejaarde terechtkwam. Op 24 april vierde ze daar haar twintigste verjaardag. 

Uitzonderlijke leeftijd

Het is een uitzonderlijke leeftijd voor een golden retriever. Gemiddeld leven honden van het ras ongeveer tien tot twaalf jaar. Voor de gelegenheid werd dan ook een feestje gegeven, inclusief een hondvriendelijke worteltaart. De foto's werden op Facebook geplaatst: 

"De eigenaren hadden geen idee wat voor een avontuur hen te wachten stond met Augie", verwijst hondenasiel GoldHeart Golden Retrievers Rescue naar de gevorderde leeftijd waarop de golden retriever werd geadopteerd. "Ze dachten dat de meeste mensen niet zo'n oude hond wilde nemen."

Hoewel August behoorlijk wat grijze haren heeft, verkeert ze volgens haar baasjes nog in goede gezondheid. "Ze mag dan wat gammel zijn na het opstaan, maar ze geniet nog elke dag van haar vaste wandeling." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verwaarloosde hond met extreem dikke vacht onherkenbaar na knipbeurt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore