Ahmaud Arbery

Verdachten doden zwarte jogger VS aangeklaagd voor moord

25 juni 2020 00:18
Ahmaud Arbery, links beelden van de worsteling vlak voor zijn dood. Beeld © YouTube

De drie witte mannen die verdacht zijn voor het doden van de zwarte Ahmaud Arbery in de Amerikaanse staat Georgia zijn officieel aangeklaagd voor moord. Dat melden Amerikaanse media.

De 25-jarige Arbery werd op 23 februari tijdens het joggen bij Brunswick doodgeschoten door oud-politieagent Gregory McMichael en zijn zoon Travis. De derde verdachte, William Roderick Bryan, was de buurman van de twee en filmde alles.

De verdachten zeiden tegen de politie dat ze dachten dat Arbery een inbreker was en dat ze hem daarom hadden aangevallen.

Vechten voor zijn leven

Op de videobeelden was te zien hoe Arbery vecht voor zijn leven. Uiteindelijk stort hij ter aarde met een schotwond. Volgens een agent die de zaak onderzoekt zou de derde verdachte hebben verklaard dat Travis McMichael een racistisch scheldwoord naar Arbery had geroepen nadat die was neergeschoten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud-agent en zoon vast na schokkende video doodschieten zwarte jogger

McMichael en zijn zoon werden aanvankelijk niet aangeklaagd in verband met de dood van Arbery. Ze werden opgepakt maar snel vrijgelaten na het geven van hun verklaring. Saillant detail was dat de oudste McMichael een gepensioneerde politieagent en medewerker van Justitie was.

Opnieuw aangehouden

Toen beelden van de moord begin mei op sociale media verschenen, reageerden veel mensen boos en verontwaardigd. Kort daarop werden de verdachten opnieuw aangehouden.

Moeder doodgeschoten zwarte man VS: 'Hij was gewoon aan het joggen'

Arbery werd in februari tijdens zijn dagelijkse hardlooprondje doodgeschoten door twee witte mannen. De schutters werden begin mei aangehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore