Seriemoordenaar

Politie zoekt lichaam negende slachtoffertje 'Monster van de Ardennen'

22 juni 2020 11:27 Aangepast: 22 juni 2020 11:30
Michel Fourniret in 2008, op weg naar de rechtszaal Beeld © AFP

In de Franse plaats Ville-sur-Lumes, net over de grens met België, wordt gezocht naar het stoffelijk overschot van Estelle Mouzin, een van de slachtoffertjes van de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret. 

Mouzin was in 2003 negen jaar oud toen ze verdween uit een voorstadje van Parijs. Fourniret bekende eerder dit jaar dat hij haar had vermoord, maar hij wilde niet zeggen waar hij haar had begraven.

Graafmachine

In Ville-sur-Lumes woonde de zus van Fourniret, en uit een kassabon zou blijken dat Fourniret twee dagen na Mouzins verdwijning in deze plaats was. Vandaag is de politie begonnen met het doorzoeken van het huis en de tuin eromheen. Daarbij wordt onder meer een graafmachine ingezet.

In Ville-sur-Lumes wordt gezocht naar het lichaam van de 9-jarige Estelle Mouzin. In Ville-sur-Lumes wordt gezocht naar het lichaam van de 9-jarige Estelle Mouzin.

Monster van de Ardennen

Fourniret, bijgenaamd het Monster van de Ardennen, zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de ontvoering en verkrachting van en de moord op acht meisjes en jonge vrouwen. In deze zaken heeft de nu 78-jarige Fransman schuld bekend, maar gevreesd wordt dat hij nog meer meisjes heeft omgebracht.  

Ook Fournirets vrouw kreeg als medeplichtige levenslang, maar in tegenstelling tot haar echtgenoot komt zij wel in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Zij had in 2004 de politie op de hoogte gebracht van de gruwelijke praktijken van haar man.

Poster uit 2003 waarop wordt gevraagd mee te zoeken naar de verdwenen Estelle Mouzin. Poster uit 2003 waarop wordt gevraagd mee te zoeken naar de verdwenen Estelle Mouzin.
Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Loes had relatie met seriemoordenaar: 'Ik voelde afkeer, haat en fascinatie'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore