Achterin personenauto

Braziliaan smokkelt marihuana in grafkisten voor coronadoden

18 juni 2020 03:35
Politieagenten hielden de man aan.

In Brazilië werd een 22-jarige man onlangs aangehouden met twee doodskisten vol marihuana achterin zijn auto. De kisten waren bestemd voor slachtoffers van het coronavirus dat het Zuid-Amerikaanse land teistert.

De man werd aangehouden door politie, in eerste instantie omdat hij de doodskisten op een onverantwoorde manier zou vervoeren. De kisten waren in de achterbak van zijn personenauto gelegd.  

Geen documentatie

Volgens de man lagen er slachtoffers van het coronavirus in de kisten, maar dat kon hij niet onderbouwen met de benodigde documentatie. Toen de agenten daarop besloten om de kisten te openen, bleken ze volgestopt met drugs.

De politie vond twee kisten vol drugs achterin de auto van de 22-jarige man. De politie vond twee kisten vol drugs achterin de auto van de 22-jarige man.

In Brazilië woedt het coronavirus nog altijd hevig. Dinsdag werd in het land het hoogste aantal nieuwe besmettingen in één dag vastgesteld. In totaal is het aantal besmette mensen opgelopen naar 923.189. Inmiddels zijn er meer dan 45.000 Brazilianen overleden aan de longziekte.

Tekort kisten

In de stad Manaus was er vorige maand nog een tekort aan doodskisten. Uitvaartcentra pleitten toen zelfs voor het invliegen van kisten uit Sao Paolo.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Corona lijkt buiten Europa pas net begonnen: 35.000 besmettingen in Brazilië

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore