Alleen achtergelaten

Frankie (9) doodgebeten door hond in Engeland, moeder moet cel in

09 juni 2020 21:42
De 9-jarige Frankie Macritchie. Beeld © Pauline Elford

De 9-jarige Frankie Macritchie uit het Engelse Plymouth overleed vorig jaar door een aanval van een hond. De jongen werd 54 keer gebeten toen hij alleen werd achtergelaten in een caravan. Zijn moeder en het baasje van de hond zijn vandaag veroordeeld tot 2 en 3 jaar gevangenisstraf.

In april vorig jaar was de 9-jarige Frankie samen met zijn moeder Tawney en haar vriendin Sadie op een vakantiepark in Engeland. Maar ze waren niet alleen. Ook hond Winston, een kruising tussen een Amerikaanse bulldog en een Staffordshire Bull Terriër, was mee op vakantie.

Moeder dronk en gebruikte drugs

En het stel kreeg op 12 april ook nog eens bezoek van vrienden. Ze brachten de avond door in één van de gehuurde caravans, waar ze wijn dronken en cocaïne snoven. In de andere caravan bleef zoontje Frankie samen met de hond.

Daar speelde zich een gruwelijk tafereel af. Volgens de aanklager is dit het meest logische scenario van die avond: Frankie speelde staand op de Playstation, en schreeuwde daar ook soms bij. Dit 'onschuldige gedrag' zorgde ervoor dat hond Winston agressief werd. Hij viel Frankie aan en beet hem 54 keer.

Bloedend op de grond

Twee en een half uur nadat moeder Tawney haar zoon in de caravan had achtergelaten, ging ze weer even bij hem kijken. Daar zag ze hem hevig bloedend op de grond liggen. Frankie verloor die avond zoveel bloed dat hij overleed.

Moeder Tawney werd vandaag door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor de verwaarlozing van haar kind. Sadie, de eigenaar van de hond, moet drie jaar de cel in. De rechter nam het haar zeer kwalijk dat de hond - die eerder een kind had verwond - alleen werd achtergelaten met Frankie, zeker omdat het een buitengewoon krachtige hond was. Hij woog 45 kilo, twee kilo minder dan Frankie zelf.

Baasje Sadie Totterdell Baasje Sadie Totterdell

Met die kennis had Sadie kunnen weten dat het onverstandig was om haar hond bij Frankie achter te laten. Sadie mag van de rechter de komende tien jaar geen honden meer bezitten.

Hond Winston werd kort na het incident, vanwege zijn agressieve gedrag, afgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Overheid wil meldpunt voor agressieve honden in iedere gemeente

De vader van Frankie vertelde via een verklaring vandaag in de rechtbank dat hij en de complete familie het de twee vrouwen nooit zullen vergeven dat Frankie alleen in de caravan werd achtergelaten met de hond. "Hij werd alleen gelaten en stierf op een verschrikkelijke manier."

Hij beschreef hem als een speciale jongen, die grappig en zorgzaam was en van iedereen om hem heen hield.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore