In 1996 en 2015

Verdachte in zaak-Maddie McCann mogelijk ook betrokken bij twee andere vermissingen

07 juni 2020 10:00 Aangepast: 07 juni 2020 10:11
Inga verdween in 2015, ze was toen 5. René was 6 toen hij in 1996 in Portugal verdween. Beeld © Polizei Stendal/ privéfoto

De Duitse politie onderzoekt of de verdachte van de moord op Madeleine McCann ook achter twee andere kindvermissingen zit. De 6-jarige René Hasee verdween in 1996 ook tijdens een vakantie in Portugal, Inga Gehricke was 5 toen ze in 2015 verdween in een bos in Duitsland.

De vader van René Hasee vertelt tegen de krant de Kölner Stadt-Anzeiger dat hij vrijdag gebeld werd door een Duitse rechercheur, die hem vertelde dat ze het onderzoek naar de vermissing van René heropenen nu Christian B. (43) wordt verdacht van de moord op Madeleine.

Strandwandeling

René verdween op het strand, waar hij 's avonds een wandeling maakte met zijn moeder en haar vriend. De jongen rende vooruit en trok zijn shirt en broek uit om een duik te nemen, daarna was hij weg. Lang werd gedacht dat hij verdronken was, hoewel dat met de weersomstandigheden onwaarschijnlijk was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gedetineerde Duitser verdacht van verdwijning Maddie McCann

"Ik had bijna 20 jaar niets meer van de politie gehoord", zegt de vader van René Hasee. "Ze zeiden dat ze de zaak van mijn zoon nu nog eens goed gaan bekijken." De politie zou hem hebben gezegd dat er 'een verband kan zijn' tussen Renés verdwijning en die van Madeleine, in 2007. Tussen de plekken waar de twee kinderen verdwenen, zit zo'n 40 kilometer.

Geen graf

De vader van René gaat er niet van uit dat zijn zoon nog leeft, maar hoopt te horen wat er met hem is gebeurd. "Hij heeft niet eens een graf."

Na 13 jaar nieuwe verdachte gepakt voor verdwijning Maddie: dit is Christian B.

De Duitse justitie heeft sterke vermoedens dat de in 2007 vermist geraakte Madeleine McCann (3) is overleden. De 43-jarige Christian B. is aangehouden voor de verdwijning van het meisje in Portugal.

De Duitse justitie gelooft dat B. ook betrokken is bij de verdwijning van Inga Gehricke. Zij verdween vijf jaar geleden in een bos in Saksen-Anhalt in Duitsland, waar ze met haar familie aan het barbecueën was. Ze ging net als andere kinderen hout zoeken, maar kwam niet meer terug. B. woonde daar volgens de Britse krant The Independent toen in de omgeving.

Drugssmokkel

Christian B. zit in de gevangenis voor drugssmokkel. In 2017 werd hij al eens veroordeeld voor kindermisbruik en het bezit van kinderporno en er loopt nog een hoger beroep voor de verkrachting van een Amerikaanse vrouw in de Algarve in 2005, twee jaar voor de verdwijning van Madeleine. Zijn eerste veroordeling voor kindermisbruik was in 1994.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duitse justitie: 'We gaan ervan uit dat Madeleine McCann dood is'

De man zou in 2007 al door de Portugese politie als verdachte zijn aangemerkt voor de vermissing van Madeleine, en zijn naam zou in 2012 ook nog eens zijn doorgegeven aan de Britse autoriteiten, die de zaak toen onderzochten. Maar beide keren leidde het onderzoek niet tot resultaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore